αγορά

One & Olive

Πολυβραβευμένο Premium Extra Παρθένο Ελαιόλαδο, Αυθεντικά Ελληνικό
Από το 1896

Πρόσφατα βαβρευμένο ως το Καλύτερο Ελληνικό Ελαιόλαδο και Καλύτερη Κορωνέικη παγκοσμίως.  

One & Olive: H παράδοση συναντά την καινοτομία σε δύο μονάδες παραγωγής και τυποποίησης
στο Μάνεσι και Τρίκορφο Μεσσηνίας

One & Olive Premium Συστατικά:
Κορωνέικες Ελιές, η κληρονομιά μας από το 1896, Καινοτομία
& Σύγχρονες Εγκαταστάσεις Τελευταίας Τεχνολογίας και Design.

Πολυβραβευμένο Premium Extra Παρθένο Ελαιόλαδο,
Αυθεντικά Ελληνικό, από το 1896

Ανώτερης Κατηγορίας,
Μεσσηνία – Νότια Πελοπόννησος

Είστε μόλις μια σταγόνα μακριά από μια μοναδική εμπειρία, αυθεντικά Ελληνική. Το One & Olive αντιπροσωπεύει την πίστη και αφοσίωσή μας στην τελειότητα κατά την παραγωγή αυτού του εξαιρετικού Premium Extra Παρθένου Ελαιόλαδου.


Στο One & Olive φυλάσσονται πολύτιμα μυστικά 120 χρόνων και 5 γενεών τα οποία έχουμε περικλείσει στο One & Olive μέσω πρωτοποριακής τεχνολογίας


Το 1896, ο παπα-Αποστόλης στήριξε την τοπική οικονομία με την παραγωγή ελαιολάδου στην περιοχή της Μεσσηνίας. Για πάνω από έναν αιώνα, αυτή η οικογενειακή παράδοση τελείται μόλις 20 λεπτά από την Καλαμάτα, σε ένα μικρό ορεινό χωριό, το Μάνεσι.


Τώρα, σας προσφέρουμε τα μυστικά μας και την One & Olive αγάπη μας. Αγάπη, γιατί αυτό το εκλεκτό Ελληνικό ελαιόλαδο έχει κρατήσει την οικογένειά μας ενωμένη, παραγωγική και δημιουργική. Σας παραδίδουμε το One & Olive με ιδιαίτερη φροντίδα και αγάπη.


Με μόλις μια σταγόνα One & Olive θα δοκιμάσετε το ζεστό ελληνικό ήλιο που θρέφει τους καρπούς των ελαιόδεντρων, το αλμυρό αεράκι ανάμεσα στα φύλλα και τη γόνιμη και πλούσια γη που θρέφει τις Κορωνέικες ελιές.


Μια σταγόνα One & Olive θα ξυπνήσει τις αισθήσεις και τη δημιουργικότητά σας. Με αγάπη από την ηλιόλουστη Ελλάδα,


Η Οικογένεια One & Olive

Kληρονομιά από το 1896

Στο One & Olive φυλάσσονται πολύτιμα μυστικά 120 χρόνων και 5 γενεών. Το 1896, ο παπα-Αποστόλης στήριξε την τοπική οικονομία με την παραγωγή ελαιολάδου στην περιοχή της Μεσσηνίας. Για πάνω από έναν αιώνα, αυτή η οικογενειακή παράδοση τελείται μόλις 20 λεπτά από την Καλαμάτα, σε ένα μικρό ορεινό χωριό, το Μάνεσι.

Στο One & Olive φυλάσσονται πολύτιμα μυστικά 120 χρόνων και 5 γενεών.

Στο One & Olive φυλάσσονται πολύτιμα μυστικά 120 χρόνων και 5 γενεών.

Το 1896, ο παπα-Αποστόλης στήριξε την τοπική οικονομία με την παραγωγή ελαιολάδου στην περιοχή της Μεσσηνίας.

Έκτοτε, η οικογένεια Αναγνωστόπουλου φυλάσσει τις οικογενειακές αξίες σαν πολύτιμο θησαυρό: φιλότιμο, αγάπη, αφοσίωση, σκληρή δουλειά, αξιοπρέπεια, πίστη και ενότητα. Οι αρχές αυτές, που αναμειγνύονται με τη γόνιμη ύπαιθρο της Μεσσηνίας, ήταν τα μυστικά συστατικά του εκλεκτού ελαιολάδου του παπα-Αποστόλη.

Όλες οι γενιές της οικογένειας Αναγνωστόπουλου κληρονόμησαν το πάθος του για τα πολύτιμα αγαθά της Μεσσηνιακής γης, ενώ η παραγωγή εκλεκτού εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου ήταν η One & Olive αγάπη τους. Αυτή η αγάπη έγινε οικογενειακή παράδοση και καθήκον για αφοσίωση στην τελειότητα.

Τώρα, σας προσφέρουμε τα μυστικά μας και την One & Olive αγάπη μας. Αυτό το εκλεκτό Ελληνικό ελαιόλαδο έχει κρατήσει την οικογένειά μας ενωμένη, παραγωγική και δημιουργική.

Θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας την ιστορία μας, τις εμπειρίες και τις μοναδικές στιγμές δημιουργίας με καρπούς της Ελληνικής γης.

Γίνε μέλος της Οικογένειας One & Olive

Χαρακτηριστικά

Αίσθηση

Μία σταγόνα ελαιόλαδο «One & Olive» αρκεί για να γευτείτε
τη θέρμη του ήλιου της Ελλάδας, την αύρα που μεταφέρει την αρμύρα της θάλασσας στα φύλλα των Κορονέικων λιόδεντρων και το γόνιμο έδαφος που τα θρέφει.

Παρατηρώντας το μπουκάλι βλέπουμε τη φιγούρα ενός αγρότη, εμπνευσμένοι από την κυκλαδική τέχνη. Τα χέρια του είναι σταυρωμένα, παραπέμποντας στην αίσθηση της πληρότητας που νιώθει κανείς μετά από μια μέρα επίπονης αγροτικής εργασίας. Eμπνευσμένοι από την ελληνική φύση, τα χρώματα αντιπροσωπεύουν τον αγρό και καθημερινότητα στην επαρχία.

Διατροφικά χαρακτηριστικά Οξύτητα 0.3%

Μία σταγόνα ελαιόλαδο «One & Olive»
αρκεί για να γευτείτε τη θέρμη του ήλιου της Ελλάδας, την αύρα που μεταφέρει την αρμύρα της θάλασσας στα φύλλα των Κορονέικων λιόδεντρων και το γόνιμο έδαφος που τα θρέφει. 

Μια σταγόνα «One & Olive» θα ξυπνήσει τις αισθήσεις και την δημιουργικότητά σας.

one and olive bottles
bottle front
bottle back
One & Olive Family

Η οικογένεια του One & Olive αγκαλιάζει πέντε μοναδικές συσκευασίες,
σχεδιασμένες και κατασκευασμένες να υπηρετούν
και να εξασφαλίζουν την αγνότητα και την άριστη ποιότητα
του εκλεκτού εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου.

Η φωτεινή και ταυτόχρονα γήινη αίσθησή τους 
καθιστά τις συσκευασίες της οικογένειας One & Olive
ένα από τα πιο ιδιαίτερα και παραδοσιακά δώρα
που μπορείτε να προσφέρετε, ενώ παράλληλα
ανταποκρίνονται σε κάθε ανάγκη της καθημερινότητάς σας,
φέρνοντας κοντά σε εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα
τους εκλεκτούς καρπούς της ελληνικής γης.

Καλωσορίζουμε στην οικογένειά μας και τις κλασσικές ελιές Καλαμών
με δύο συνταγές: Παραδοσιακή & Πικάντικη. 
Η ελιά αποτελεί βάση της Μεσσηνιακής διατροφής και καθημερινότητας. 

Γίνε κι εσύ μέλος της οικογένειας One & Olive.

FnB bottle 100ml
One & Olive FnB
100ml
gift bottle
One & Olive Gift
250ml
gift bottle original bottle
One & Olive Original
500ml — 750ml
family pack
One & Olive Family Pack
5ltr

Συγκομιδή

Φωτογραφίες

Συγκομιδή 2018 - 2019

Παραγωγή ελαιόλαδου αποκλειστικά από καρπούς ελιάς της ποικιλίας «Κορωνέϊκη».
Φυσικές πηγές άρδευσης.

Περίοδος συγκομιδής ελαιοκάρπου: 22 Νοεμβρίου 2018 –  μέσα Φεβρουαρίου 2019.

Ξηροί και θερμοί περίοδοι το καλοκαίρι και το φθινόπωρο.
Υγρός και ήπιος χειμώνας με συχνές βροχοπτώσεις.
Πιο ψυχρές θερμοκρασίες και λιγότερες βροχοπτώσεις σε σύγκριση με τη συγκομιδή της περιόδου 2016 - 2017.

Το «One & Olive» σέβεται τον φυσικό κύκλο ανάπτυξης του ελαιοκάρπου και το ελαιόλαδο παράγεται αποκλειστικά από Κορωνέϊκες ελιές.

Το «One & Olive» σέβεται το φυσικό κύκλο ανάπτυξης του ελαιοκάρπου και το ελαιόλαδο παράγεται αποκλειστικά από Κορωνέικες ελιές.

Η ποικιλία της Κορωνέικης ελιάς είναι ευρύτερα γνωστή για την ιδιαίτερη και εκλεπτυσμένη φρουτώδη γεύση της, εμπλουτισμένη με μεσογειακό χαρακτήρα.

Η οικογένεια του «One & Olive» αναπτύχθηκε ακολουθώντας την αρχαία παράδοση της παραγωγής ελαιόλαδου που τιμά την φύση για το μοναδικό αυτό δώρο που μας προσφέρει, ενώ παράλληλα εγγυάται την βιωσιμότητα για τις μελλοντικές γενιές.

Δίνεται μεγάλη προσοχή στην καλλιέργεια, καθώς οι παραγωγοί του «One & Olive» μοιράζονται την ίδια αίσθηση ευθύνης, αφοσίωσης και σεβασμού προς τα λιόδεντρα τα οποία καλλιεργούν με περίσσια φροντίδα.

Με σεβασμό στον φυσικό κύκλο της καλλιέργειας των λιόδεντρων, οι ελιές αρδεύονται από φυσικές πηγές. Το κλίμα της Ελλάδας εγγυάται ένα καλό αποτέλεσμα και οι καιρικές συνθήκες στο Μάνεσι και το Τρίκορφο της Μεσσηνίας εξασφαλίζουν την ανώτερη ποιότητα, τα εκλεπτυσμένα αρώματα και τη φρουτώδη γεύση του «One & Olive».

Τη χρονιά του 2018, οι καιρικές συνθήκες ήταν ήπιες με χαμηλότερες θερμοκρασίες και λιγότερες βροχοπτώσεις:

Mέση θεροκρασία: 18.6°C. Mέση ανώτερη θερμοκρασία: 24.1°C και μέση χαμηλότερη θερμοκρασία: 13.6°C. Μέτρια ταχύτητα ανέμων με κύρια κατεύθυνση δυτικών ανέμων.

- Χειμώνας 2017 - 2018: Υγρό και ψυχρό χειμώνα με 9.1°C μέση θερμοκρασία.
Μέση ανώτερη θερμοκρασία: 13.3°C και μέση χαμηλότερη θερμοκρασία: 5.6°C. 
Συχνές βροχοπτώσεις και κατα τόπους χιονόπτωση κατά τις πρωινές ώρες την περίοδο Ιανουάριο - Φεβρουάριο 2018. 

- Άνοιξη 2018: Ήπιες καιρικές συνθήκες με 15.7°C μέση θερμοκρασία.
Μέση ανώτερη θερμοκρασία: 21.3°C και μέση χαμηλότερη θερμοκρασία: 10.5°C. Κατά τόπους βροχοπτώσεις τον Μάρτιο και Μάιο 2018. 

- Καλοκαίρι 2018: Θερμό και ξηρό καλοκαίρι με 26.5°C μέση θερμοκρασία.
Μέση ανώτερη θερμοκρασία: 32.8°C και μέση χαμηλότερη θερμοκρασία: 20.5°C. Κατά τόπους βροχοπτώσεις τον Ιούλιο 2018.

- Φθινόπωρο 2018: Θερμό και ξηρό φθινόπωρο με 18.03. μέση θερμοκρασία.
Μέση ανώτερη θερμοκρασία: 22.2°C και μέση χαμηλότερη θερμοκρασία: 14.4°C. Κατά τόπους βροχοπτώσεις τον Οκτώβριο 2018.

Η περίοδος συγκομιδής ξεκίνησε στις 22 Νοεμβρίου 2018 και αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα μέσα Φεβρουαρίου 2019. Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο παράγεται εντός ελάχιστων ωρών μετά το μάζεμα του ελαιόκαρπου, που γίνεται με το χέρι.

Ο εντατικός μόχθος της οικογένειας των παραγωγών και ειδικών στην αγροτική παραγωγή του «One & Olive», καθώς και το γόνιμο έδαφος στο Μάνεσι και το Τρίκορφο της Μεσσηνίας είναι οι πιο σημαντικοί παράγοντες που διαμορφώνουν αυτό το εκλεκτό ελαιόλαδο με χαρακτηριστικά ανωτέρας ποιότητας.

Παραγωγή

Πιστοποίηση Food Facility
Πιστοποιήσεις
Φωτογραφίες

Με τη χρήση της πιο προηγμένης τεχνολογίας, η μονάδα παραγωγής του «One & Olive» είναι από τις πιο σύγχρονες και καινοτόμες σε παγκόσμιο επίπεδο.

To «One & Olive» έχει καθιερώσει μια συνεργασία στρατηγικής σημασίας με την εταιρία Alfa Laval, κορυφαία στον χώρο των ελαιουργικών μηχανημάτων. Μέσω αυτής της συνεργασίας το «One & Olive» βρίσκεται στο επίκεντρο της καινοτομίας και της βελτιστοποίησης και μας παραδίδει το πιο αυθεντικό ελαιόλαδο στην Ελλάδα.

Μέσω της διαδικασίας παραγωγής προστατεύουμε την εξαγωγή του ελαιόλαδου από τον καρπό περιορίζοντας στο ελάχιστο την επαφή του με οξυγόνο. Εγγυόμαστε υψηλή ποιότητα μέσω μιας ιδιαίτερης επιμέλειας προκειμένου να παρέχουμε την εμπειρία ενός αυθεντικού ελληνικού ελαιόλαδου.

Με τη χρήση της πιο προηγμένης τεχνολογίας, η μονάδα παραγωγής του «One & Olive» είναι από τις πιο σύγχρονες και καινοτόμες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το «One & Olive» εστιάζει στην καινοτομία και την ποιότητα καθώς λειτουργεί μια προηγμένη μονάδα παραγωγής και τυποποίησης που βρίσκεται στην «καρδιά» της ελληνικής παράδοσης.

Εξασφαλίζοντας την στρατηγική συνεργασία με την Alfa Laval, την κορυφαία εταιρία μηχανημάτων ελαιουργίας, η «One & Olive» διαθέτει πλέον την πιο προηγμένη και καινοτόμα μονάδα παραγωγής διεθνώς.

Αυτή η προηγμένη τεχνολογία εξασφαλίζει ελάχιστη επαφή με οξυγόνο κατά την διαδικασία παραγωγής παρέχοντας φρέσκο ελαιόλαδο σε λιγότερο από 14 λεπτά.

Αφού μαζευτούν οι ελιές, ακολουθεί η επεξεργασία τους εντός μερικών ωρών εξασφαλίζοντας κατά αυτόν τον τρόπο χαμηλή οξύτητα, πλούσια γεύση και υψηλή διατροφική αξία.

Κατά το αρχικό στάδιο της παραγωγής, ο ελαιόκαρπος που έχει μόλις μαζευτεί περνά από μεγάλους αποφυλλωτές που διαχωρίζουν τα φύλλα, τα κλαδιά και το χώμα από τον καρπό με τη χρήση αέρα. Κατόπιν, οι ελιές πλένονται δύο φορές με νερό.

Κατά το επόμενο στάδιο οι ελιές συνθλίβονται σε μια «ζύμη» ελαιοκάρπου.

Μετά από αυτήν τη διαδικασία έρχεται η καινοτομία του «One & Olive» που δεν ακολουθεί την παραδοσιακή μέθοδο της μάλαξης της ελαιοζύμης. Η ελαιοζύμη ομογενοποιείται σε μόλις ένα λεπτό χωρίς να έρχεται καθόλου σε επαφή με το οξυγόνο. Συνεπώς, χωρίς περαιτέρω σύνθλιψη και άσκηση πίεσης στην ελαιοζύμη, αυτή θερμαίνεται ελαφρώς στους 27ºC (81ºF) πριν κατευθυνθεί προς τη φυγοκέντριση. Αυτή η καινοτόμα διαδικασία διαρκεί μόλις 30 δευτερόλεπτα αντί των 40 λεπτών που διαρκούσε κατά την παραδοσιακή μέθοδο.

Η «One & Olive» είναι η πρώτη και μοναδική εταιρία παγκοσμίως που χρησιμοποιεί αυτή τη μέθοδο που εξασφαλίζει μια μειωμένη επαφή με οξυγόνο, αυξάνοντας έτσι την υψηλή ποιότητα του «One & Olive» και καθιστώντας πιο αποδοτική μέθοδο, ενώ ταυτόχρονα εξοικονομείται και ενέργεια.

Το «One & Olive» σέβεται τη φύση και προωθεί την βιώσιμη ανάπτυξη για τις επόμενες γενιές, μειώνοντας την αρνητική επίδραση στο περιβάλλον και στην κλιματική αλλαγή.

Μετά την φυγοκέντριση διαχωρίζεται ο χυμός του ελαιόκαρπου από την ελαιοζύμη μέσω εξαγωγής δύο σταδίων με δυνατότητα επεξεργασίας 15.000 κιλών ανά ώρα. Μέσω αυτής της μεθόδου το «One & Olive» διατηρεί την εκλεκτή ποιότητα του ελαιόλαδου, προστατεύοντας την πολύτιμη και πλούσια πηγή πολυφαινόλων που διαθέτει, ενώ ταυτόχρονα περιορίζονται τα υγρά απόβλητα.

Τέλος, το ελαιόλαδο περνά από τρεις διαχωριστές, όπου διαχωρίζεται από τα απόνερα. Μετά, το «One & Olive» μεταφέρεται στις δεξαμενές φύλαξης και εμφιαλώνεται εντός λίγων ωρών.

Η διαδικασία εμφιάλωσης λαμβάνει χώρα σε μια πλήρως αυτοματοποιημένη και ελεγχόμενη μονάδα στις εγκαταστάσεις της «One & Olive» που ακολουθεί αυστηρά πρότυπα.

Κατά τη διαδικασία παραγωγής του «One & Olive» προστατεύουμε την εκχύλιση του ελαιόλαδου ελαχιστοποιώντας την επαφή του με οξυγόνο και εξασφαλίζουμε υψηλή ποιότητα μέσω επιπλέον φροντίδας, προκειμένου να προσφέρουμε την εμπειρία ενός αυθεντικού, πράγματι, ελληνικού ελαιόλαδου.

Ευχαριστούμε πολύ.
Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.

Κάτι συνέβη.
Παρακαλούμε προσπαθήστε ξανά.

Γραφεία

Μάνεσι 240 15
Μεσσηνία, Πελοπόνησος
Ελλάδα
+30 272 2094354
+30 272 1087651

Προώθηση και Επικοινωνία

Δημήτρης Αναγνωστόπουλος
Επικοινωνία

Ιωάννα Αναγνωστοπούλου
Επικοινωνία

Πωλήσεις

Μαρία Αναγνωστοπούλου
Contact

Κληρονομιά

One & Olive holds precious secrets carried through five generations and carefully kept for more than 120 years.

In 1896, papa-Apostolis (the village clergyman) supported the local economy by producing the best olive oil in the region of Messinia.

Since then, the Anagnostopoulos family has carried the family values as precious treasures: philotimo (love of honor), love, dedication, hard work, dignity, loyalty and unity. These values, blended with the fruitful countryside of Southern Peloponnese-Messinia, were papa-Apostolis secret ingredients for his exceptional olive oil.

All generations of the Anagnostopoulos family inherited his passion for precious products of the Messinian earth, while producing exceptional extra virgin olive oil was their One & Olive love. This love became a family tradition and a gradual duty for dedication to perfection.

We now offer you our secrets and our One & Olive love. This finest Greek extract has kept our family united, productive and creative.

We want to share with you our story, experiences and special moments of creativity with fruits of the Greek earth.

Be part of our One & Olive Family

Ιστορία

One & Olive holds precious secrets carried through five generations and carefully kept for more than 120 years.

In 1896, papa-Apostolis (the village clergyman) supported the local economy by producing the best olive oil in the region of Messinia.

Since then, the Anagnostopoulos family has carried the family values as precious treasures: philotimo (love of honor), love, dedication, hard work, dignity, loyalty and unity. These values, blended with the fruitful countryside of Southern Peloponnese-Messinia, were papa-Apostolis secret ingredients for his exceptional olive oil.

All generations of the Anagnostopoulos family inherited his passion for precious products of the Messinian earth, while producing exceptional extra virgin olive oil was their One & Olive love. This love became a family tradition and a gradual duty for dedication to perfection.

We now offer you our secrets and our One & Olive love. This finest Greek extract has kept our family united, productive and creative.

We want to share with you our story, experiences and special moments of creativity with fruits of the Greek earth.

Be part of our One & Olive Family

Παραγωγή

One & Olive focusing on innovation and quality, operates a state of the art production and bottling unit in the heart of Greek tradition.

One & Olive has established a strategic cooperation with Alfa Laval, the leading company in olive oil extraction. Through this collaboration, One & Olive has the most advanced and innovative production unit, internationally.

This advanced technology guarantees the least contact with oxygen during the production process, while delivering fresh olive oil in less than 14 minutes.

After harvesting the olives, they are processed within few hours, assuring low acidity, rich taste and high nutritional values.

In the initial stage of production, the fresh olives go through large fans, which separates leaves, branches and dirt from the product. Then, the olives are washed two times with water.

In the next phase, the olives are crushed into an olive paste. After this process, One & Olive innovation comes in, where the traditional process of malaxation does not occur. The temperature is homogenized in just one minute without any contact with oxygen. Thus, without further pressing and stressing the olive paste, it is slightly heated to 27°C (81°F) before it is directed to the centrifuge. This innovative process takes place in 30 seconds, instead of 40 minutes according to the traditional method.

One & Olive is the first and only company using this method globally gaining reduced contact with oxygen, increasing One & Olive's high quality and making the process more efficient, while also saving energy.

One & Olive respecting nature and promoting sustainable development for the next generations, minimizes the impact to the environment and climate change.

Afterwards the centrifuge separates the juice from the paste using a two-phase extraction with total capacity of 15,000 kg per hour. With this method One & Olive retains the olive oil's high quality, protecting the invaluably rich source of polyphenols, whilst reducing water waste.

Finally, the olive oil goes through three separators, where the olive oil is separated by the sediment water. One & Olive is then transported to storage tanks before bottling takes place within hours.

The bottling process takes place in an automated and fully controlled bottling department at the One & Olive unit, meeting strict standards.

During the production process of One & Olive we protect the extraction of olive oil, minimizing its contact with oxygen. We guarantee the highest quality with extra care in delivering an authentic Greek olive oil experience.

Συγκομιδή

Το «One & Olive» εστιάζει στην καινοτομία και την ποιότητα καθώς λειτουργεί μια προηγμένη μονάδα παραγωγής και τυποποίησης που βρίσκεται στην «καρδιά» της ελληνικής παράδοσης.

Εξασφαλίζοντας την στρατηγική συνεργασία με την Alfa Laval, την κορυφαία εταιρία μηχανημάτων ελαιουργίας, η «One & Olive» διαθέτει πλέον την πιο προηγμένη και καινοτόμα μονάδα παραγωγής διεθνώς.

Αυτή η προηγμένη τεχνολογία εξασφαλίζει ελάχιστη επαφή με οξυγόνο κατά την διαδικασία παραγωγής παρέχοντας φρέσκο ελαιόλαδο σε λιγότερο από 14 λεπτά.

Αφού μαζευτούν οι ελιές, ακολουθεί η επεξεργασία τους εντός μερικών ωρών εξασφαλίζοντας κατά αυτόν τον τρόπο χαμηλή οξύτητα, πλούσια γεύση και υψηλή διατροφική αξία.

Κατά το αρχικό στάδιο της παραγωγής, ο ελαιόκαρπος που έχει μόλις μαζευτεί περνά από μεγάλους αποφυλλωτές που διαχωρίζουν τα φύλλα, τα κλαδιά και το χώμα από τον καρπό με τη χρήση αέρα. Κατόπιν, οι ελιές πλένονται δύο φορές με νερό.

Κατά το επόμενο στάδιο οι ελιές συνθλίβονται σε μια «ζύμη» ελαιοκάρπου.

Μετά από αυτήν τη διαδικασία έρχεται η καινοτομία του «One & Olive» που δεν ακολουθεί την παραδοσιακή μέθοδο της μάλαξης της ελαιοζύμης. Η ελαιοζύμη ομογενοποιείται σε μόλις ένα λεπτό χωρίς να έρχεται καθόλου σε επαφή με το οξυγόνο. Συνεπώς, χωρίς περαιτέρω σύνθλιψη και άσκηση πίεσης στην ελαιοζύμη, αυτή θερμαίνεται ελαφρώς στους 27ºC (81ºF) πριν κατευθυνθεί προς τη φυγοκέντριση. Αυτή η καινοτόμα διαδικασία διαρκεί μόλις 30 δευτερόλεπτα αντί των 40 λεπτών που διαρκούσε κατά την παραδοσιακή μέθοδο.

Η «One & Olive» είναι η πρώτη και μοναδική εταιρία παγκοσμίως που χρησιμοποιεί αυτή τη μέθοδο που εξασφαλίζει μια μειωμένη επαφή με οξυγόνο, αυξάνοντας έτσι την υψηλή ποιότητα του «One & Olive» και καθιστώντας πιο αποδοτική μέθοδο, ενώ ταυτόχρονα εξοικονομείται και ενέργεια.

Το «One & Olive» σέβεται τη φύση και προωθεί την βιώσιμη ανάπτυξη για τις επόμενες γενιές, μειώνοντας την αρνητική επίδραση στο περιβάλλον και στην κλιματική αλλαγή.

Μετά την φυγοκέντριση διαχωρίζεται ο χυμός του ελαιόκαρπου από την ελαιοζύμη μέσω εξαγωγής δύο σταδίων με δυνατότητα επεξεργασίας 15.000 κιλών ανά ώρα. Μέσω αυτής της μεθόδου το «One & Olive» διατηρεί την εκλεκτή ποιότητα του ελαιόλαδου, προστατεύοντας την πολύτιμη και πλούσια πηγή πολυφαινόλων που διαθέτει, ενώ ταυτόχρονα περιορίζονται τα υγρά απόβλητα.

Τέλος, το ελαιόλαδο περνά από τρεις διαχωριστές, όπου διαχωρίζεται από τα απόνερα. Μετά, το «One & Olive» μεταφέρεται στις δεξαμενές φύλαξης και εμφιαλώνεται εντός λίγων ωρών.

Η διαδικασία εμφιάλωσης λαμβάνει χώρα σε μια πλήρως αυτοματοποιημένη και ελεγχόμενη μονάδα στις εγκαταστάσεις της «One & Olive» που ακολουθεί αυστηρά πρότυπα.

Κατά τη διαδικασία παραγωγής του «One & Olive» προστατεύουμε την εκχύλιση του ελαιόλαδου ελαχιστοποιώντας την επαφή του με οξυγόνο και εξασφαλίζουμε υψηλή ποιότητα μέσω επιπλέον φροντίδας, προκειμένου να προσφέρουμε την εμπειρία ενός αυθεντικού, πράγματι, ελληνικού ελαιόλαδου.

One & Olive

Είστε μόλις μια σταγόνα μακριά από μια μοναδική εμπειρία, αυθεντικά Ελληνική. Το One & Olive αντιπροσωπεύει την πίστη και αφοσίωσή μας στην τελειότητα κατά την παραγωγή αυτού του εξαιρετικού Premium Extra Παρθένου Ελαιόλαδου.


Στο One & Olive φυλάσσονται πολύτιμα μυστικά 120 χρόνων και 5 γενεών τα οποία έχουμε περικλείσει στο One & Olive μέσω πρωτοποριακής τεχνολογίας


Το 1896, ο παπα-Αποστόλης στήριξε την τοπική οικονομία με την παραγωγή ελαιολάδου στην περιοχή της Μεσσηνίας. Για πάνω από έναν αιώνα, αυτή η οικογενειακή παράδοση τελείται μόλις 20 λεπτά από την Καλαμάτα, σε ένα μικρό ορεινό χωριό, το Μάνεσι.


Τώρα, σας προσφέρουμε τα μυστικά μας και την One & Olive αγάπη μας. Αγάπη, γιατί αυτό το εκλεκτό Ελληνικό ελαιόλαδο έχει κρατήσει την οικογένειά μας ενωμένη, παραγωγική και δημιουργική. Σας παραδίδουμε το One & Olive με ιδιαίτερη φροντίδα και αγάπη.


Με μόλις μια σταγόνα One & Olive θα δοκιμάσετε το ζεστό ελληνικό ήλιο που θρέφει τους καρπούς των ελαιόδεντρων, το αλμυρό αεράκι ανάμεσα στα φύλλα και τη γόνιμη και πλούσια γη που θρέφει τις Κορωνέικες ελιές.


Μια σταγόνα One & Olive θα ξυπνήσει τις αισθήσεις και τη δημιουργικότητά σας. Με αγάπη από την ηλιόλουστη Ελλάδα,


Η Οικογένεια One & Olive

Χαρακτηριστικά

Εμφάνιση: Βαθύ σκούρο πράσινο χρώμα με πλούσια υφή.

Αρώματα: Φρέσκα και ισορροπημένα αρώματα φρούτων σε συνδυασμό με νότες αμυγδάλου και χόρτου.

Ουρανίσκος: Γεμάτη φρουτώδης και πιπεράτη γεύση με πλούσια αίσθηση, ακολουθούμενη από μια εκλεπτυσμένη επίγευση πικραμύγδαλου. Με σπάνια αρώματα για την Κορωνέικη ποικιλία.

Μία σταγόνα ελαιόλαδο «One & Olive» αρκεί για να γευτείτε τη θέρμη του ήλιου της Ελλάδας, την αύρα που μεταφέρει την αρμύρα της θάλασσας στα φύλλα των Κορωνέικων λιόδεντρων και το γόνιμο έδαφος που τα θρέφει. Μια σταγόνα «One & Olive» θα ξυπνήσει τις αισθήσεις και την δημιουργικότητά σας.